Yksityisyyden suojasi ja tietoturvakäytäntömme

Me Qredissä pidämme yksityisyytesi suojassa. Tämän tietosuojakäytäntömme tarkoituksena on kuvata, kuinka Qred käsittelee henkilötietojasi ja miksi se on meille välttämätöntä.

Tietosuoja ja tietosuojakäytäntö

Qred huolehtii henkilötietosi ja yksityisyytesi koskemattomuudesta. Nämä tietoturva-asetukset määrittelevät sen tavan, jolla Qred käyttää ja säilyttää henkilötietojasi sekä tätä toimintaa perustelevat syyt. Ne selvittävät oikeutesi omiin tietoihisi ja miten voit käyttää tätä oikeutta hyväksesi tiedonkäyttöömme liittyen. Voit koska vain ottaa meihin yhteyttä ja kysyä meiltä tietoturvallisuudestamme lisää osoitteesta: privacy@qred.com.

Meiltä lainaa hakevien yrittäjien henkilötietojen käsittely on rahoitustoiminnassamme ensiarvoisen tärkeää ja sen korkean laadun tae. Käsittelemme niitä tämän tietoturvakäytännön määrittelemin keinoin.

Minkälaisia henkilötietoja käytämme?

Tietoa, jonka saamme sinulta. Lainanhakusi yhteydessä ilmoitat meille nimesi, posti- ja sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja syntymäaikasi. Saamme sinulta mahdollisesti myös muita liiketoimintaasi koskevia tietoja kuten liiketoimintasuunnitelmasi, pankkitilisi numeron ja maksuhistoriasi.

Tietoa, jonka itse haemme. Osana luottoluokitusprosessiamme meidän on tarkistettava tietyt taloudelliset luvut sinua ja liiketoimintaasi koskien. Olemme sitoutuneet tähän kahdesta syystä. Jotta pystymme arvioimaan lainantarpeesi ja maksukykysi parhaimmalla mahdollisella tavalla, meidän on tunnettava nuo luvut. Laki edellyttää meiltä myös, että täytämme rahanpesua ja terrorismin rahoitusta ehkäisevien pykälien velvoittamat standardit. Teemme yhteistyötä tiettyjen kolmansien osapuolien kanssa kuten luottotietoyhtiöiden ja muutaman julkisten lähteiden. Hakemamme tieto voi sisältää:

  • Yhteystiedot
  • Taloustietoja
  • Maksuhistorian
  • Viestihistorian
  • Käyttämäsi päätelaitteet
  • Maantieteellinen sijaintisi

Mitä me teemme hallussamme olevilla henkilötiedoilla?

Palvelujemme tarjontaan ja yrityslainoituksemme parantamiseen Käytämme tietojasi parantaaksemme palvelujamme pienten ja keskisuurten yritysten rahoituksessa. Käytämme tietojasi asiakkaillemme kohdistettujen palvelujen parantamiseen. Tästä alapuolelta voit lukea tarkemmin, mihin tarkoituksiin me käytämme henkilötietoja ja minkä lain säätämin syin:

Tarve (miksi me tarvitsemme henkilötietojasi) Lakisääteinen perusta (miksi tietojen käsittely on välttämätöntä)
Henkilöllisyytesi varmistaminen henkilö- ja yhteystietoinesi Täyttääksemme sopimusvelvoitteemme hakemusten yhteydessä ja noudattaaksemme voimassaolevia lakeja.
Luottoluokituksen määrittely ja asiakkaan tunnistamisen sisältävä lainahakemusten käsittely. Täyttääksemme sopimusvelvoitteemme hakemusten yhteydessä ja noudattaaksemme voimassaolevia lakeja.
Yrityslainan käsittely Täyttääksemme sopimusvelvoitteemme hakemusten yhteydessä ja noudattaaksemme voimassaolevia lakeja.
Petosten torjuminen ja riskien hallinta. Noudattaaksemme voimassaolevia lakeja ja oikeutetun etumme mukaisesti.
Palvelujemme jatkuva parantaminen esimerkiksi luotonantoon liittyvien riskitapausten mallintamisella ja petosten määrän minimoimisella. Oikeutetun etumme mukaisesti
Sisäinen käyttö kuten tiedon analysointi, testaus, tutkimus sekä tilastolliset tarpeet. Oikeutetun etumme mukaisesti

Markkinointi ja viestintä. Voimme käyttää yhteystietojasi sinulle itsellesi tarkoitettuun viestintään. Tämä voi tarkoittaa mm. asiakastyytyväisyystutkimuksia tai sinulle kohdistettua sähköpostimarkkinointia, joka perustuu asiakkuuteesi meidän kanssamme. Voit koska tahansa poistua sähköpostilistaltamme ellet halua meiltä enää suoramarkkinointia. Lähetä vain pyyntösi sähköpostitse osoitteeseen: privacy@qred.com.

Kenelle voimme henkilötietojasi luovuttaa?

Muut palveluntarjoajat. Voimme tarvittaessa välittää tietosi kolmannelle osapuolelle. Tällöin me varmistamme lakisääteisin ja teknisin toimenpitein, että tietosi on suojattu ja että niiden lähetys suoritetaan tietoturvallisesti.

Luottotietojen tarjoajat. Luottotietoja tarjoavat yritykset saattavat käsitellä pyynnöstämme henkilötietojasi samoin kuin yritykset, jotka mahdollisesti selvittävät taustasi. Tämä kuuluu normaaliin lainanhakuprosessiin, henkilöllisyytesi varmistamiseen ja lakisääteisten vaatimusten täyttämiseen lainanmaksukykyäsi arvioidessamme.

Virkavalta. Meillä on velvollisuus ehkäistä rahanpesua ja terrorismin rahoitusta. Noudattaaksemme tätä velvollisuutta me voimme joutua luovuttamaan henkilötietoja asiakkaistamme virkavallalle (esim. poliisi, vero- tai muut viranomaiset).

Missä me säilytämme henkilötietojasi?

Pyrimme säilyttämään kaikki henkilötiedot EU/EFTA –alueella. Voi kuitenkin olla, että henkilötietoja siirretään tai hallinnoidaan myös kolmanteen maahan yksittäisen toimittajan tai alihankkijan puolesta. Me teemme kaikki meiltä kohtuudella vaadittavat toimenpiteet, jotta henkilötietosi on ja pysyy suojattuna ainakin sen tason mukaisesti, jota EU/EFTA –alueella edellytetään.

Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin on tarpeellista pystyäksemme täyttämään velvollisuutemme sinua kohtaan ja noudattaaksemme voimassaolevaa lakia. Me säilytämme tiedot vain niin kauan kuin on tarpeen ja vain tiettyä tarkoitusta varten.

Sinun oikeutesi tarkistaa, korjata tai poistaa omat tietosi

Oikeutesi tarkistaa itseäsi koskevat tiedot. Voit pyytää nähtäväksesi itseäsi koskevat henkilötiedot, jotka meillä sinusta on. Pyyntö on maksuton.

Oikeutesi korjata virheelliset itseäsi koskevat tiedot. Sinulla on oikeus pyytää korjattavaksi itseäsi koskeva virheellinen tieto. Samoin, sinulla on oikeus pyytää mahdollisesti puutteelliset sinua koskevat tiedot oikaistaviksi.

Oikeutesi poistaa itseäsi koskevat tiedot (”oikeus tulla unohdetuksi”). Voit pyytää poistettavaksi itseäsi koskevan tiedon, jos sitä ei enää tarvita alkuperäiseen tarkoitukseensa. Qredin on kuitenkin rahoituslaitoksen ominaisuudessa lakisääteinen velvoite pidättäytyä tietojesi poistamisesta kokonaan. Tällöin näitä tietoja pidetään yksinomaan viranomaisten käytettäviksi tarkoitettuina eikä niitä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Tietosuojavaltuutettu

Tietosuojavaltuutettu valvoo yksityisyyden suojaa Suomessa. Jos henkilötietojasi käytetään mielestäsi väärin, sinulla on oikeus tehdä valitus Tietosuojavaltuutetulle.

Evästeemme

Käytämme evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme ja palvelujemme kokonaiskäyttökokemusta. Käytämme evästeitä myös tilastotiedon keräämiseen verkkosivujemme kävijöistä. Seuraamme sivuillamme tapahtuvaa liikennettä parantaaksemme niiden kävijäkokemusta. Lue lisää täältä: evästeiden käyttö

Ota meihin yhteyttä Qred Yrityslaina Oy Suomen sivuliike on Suomen kaupparekisteriin rekisteröity yritys (y-tunnus 2868615-5). Qred Yrityslaina on osa pohjoismaista rahoitusalan konsernia Ruotsin kaupparekisteriin rekisteröityä Qred AB:ta. Kysy meiltä lisää tietoturvastamme tämän osoitteen kautta: privacy@qred.com. Lue lisää meistä sivuillamme: https://qred.com